Persbericht Settels Savenije Group of Companies
 
Naamswijziging Bakker Fijnmetaal in Settels Savenije Precision Parts
 
Bakker Fijnmetaal bestaat bijna 50 jaar en is sinds 2010 onderdeel van Settels Savenije. Het bedrijf specialiseert zich in hoog nauwkeurige verspaning in middel- tot grote series. Afgelopen december heeft Settels Savenije haar belang in Bakker vergroot naar 100%. In het verlengde daarvan wordt de bedrijfsnaam aangepast naar Settels Savenije Precision Parts.

Settels Savenije heeft in haar roadmap om alle activiteiten te huisvesten op Strijp T te Eindhoven. In het najaar starten de bouwwerkzaamheden voor de uitbreiding van het TAQ complex met 4.200M2. Settels Savenije realiseert daarmee de volgende stap in het op één locatie samenbrengen van R&D, Supply Chain Management, Assembly & Test, en Precision Parts Manufacturing. De verhuizing van Settels Savenije Precision Parts wordt voorzien vanaf het voorjaar 2019.

Dirk Dona, directeur van Precision Parts: “Met zowel de naamsverandering als de aanstaande verhuizing brengen we het hoogwaardig vakmanschap van de werkvloer in de machinefabriek dicht bij de ontwikkelaar. Door samen op één locatie te zijn is onderlinge interactie nog sterker wat in veel gevallen resulteert in nog hogere kwaliteit in b.v. projecten of productie processen. Deze bredere betrokkenheid werkt tevens heel stimulerend op de ontwikkeling van onze mensen.”

Settels, CEO van de groep voegt daaraan toe: “Het geeft ons de kans om ons TAQ complex uit te breiden met hightech volume productie en een modelshop voor protowerk in kleine series. We creëren hiermee, net als voor onze ingenieurs, ook voor de vakmannen op de werkvloer een van de mooiste werkplekken in de regio.”

 

Over Settels Savenije
Settels Savenije is een total solution provider van hightech modules, systemen en precisie onderdelen voor OEM klanten wereldwijd. Ook verzorgt het bedrijf trainingen en PLM consultancy. Het bedrijf is opgericht in 1987 en heeft 130 medewerkers in dienst.

 

Meer informatie:
Dirk Dona 0031 4994 73416
John Settels 0031 40 8512000

 

visit us on www.sttls.nl/precision-parts

 

 • Naamswijziging Bakker Fijnmetaal in Settels Savenije Precision Parts

  Datum: Persbericht Settels Savenije Group of Companies 2018

  Naamswijziging Bakker Fijnmetaal in Settels Savenije Precision Parts
 • Persbericht Eindhovens Dagblad Economie

  Datum: Het nieuwe onderkomen voor Settels Savenije Group en een dependa

  Persbericht Eindhovens Dagblad Economie
 • Pers bericht Eindhovens Dagblad Mens & Machine

  Pers bericht Eindhovens Dagblad Mens & Machine
 • Settels Savenije Advanced Systems.

  Datum: Januari 2016

  De eerste stappen naar Advanced Systems werden vijf jaar geleden voorzichtig genomen. Nu is het zover, een compleet nieuwe divisie binnen Settels Groep of companies (waarbinnen ook Bakker valt) is inmiddels opgericht en timmert flink aan de weg. “Binnen Advanced Systems realiseren we wat we ontwikkelen en ontwikkelen wat we realiseren, Assembleren, testen en het leveren van complete hightech systemen is wat we doen”.
  Dit vormgegeven binnen de Groep is de sleutel van high-level performance in een R&D omgeving. Daarnaast motiveert het de hele keten van medewerkers om iets van idee tot eindsysteem te zien groeien waarbij een ieder zijn steentje heeft bijgedragen.

  Settels Savenije Advanced Systems.
 • Nieuw binnen Bakker: Super nauwkeurige EDM machine.

  Datum: september 2015

  Medio September hebben we een nieuwe investering gedaan. Wij zijn trots op onze nieuwe Japanse draadvonk machine, de Sodick SL600. Sinds vorige week is de machine operationeel en zijn de eerste producten van de machine afgekomen.

  Nieuw binnen Bakker: Super nauwkeurige EDM machine.
 • Disc Aligner Automotive

  Datum: September 2014

  De Disc Aligner wordt veel toegepast in de automotive aftermarket. De disc aligner is een resultaat van jaren ontwikkeling en onderzoek. Introductie zal de komende maanden plaats vinden.

  Disc Aligner Automotive
 • Optimalisatie Software

  Datum: September 2014

  Bakker Fijnmetaal reageert op vraag van de industrie! Het laatste jaar zijn wij druk bezig geweest om in de hightech industrie een standaard format te ontwikkelen waarmee we van elk willekeurig hightech onderdeel de TCO kunnen analyseren. Het resultaat is een concreet kosten reductie plan per item. Samen met de klant en onze software gaan we op zoek naar kosten besparingen. Er wordt o.a. gekeken naar een juiste balans tussen functionaliteit en geïntroduceerde productie kosten, product risico's, service en duurzaamheid.

  Optimalisatie Software
 • Certificate medical parts “Clean to Line”

  Datum: April 2014

  Certificate medical parts “Clean to Line”
  We hebben dit jaar ons schoonmaak proces gekwalificeerd voor zowel de medische- als analytische industrie. Ook zijn hiervoor test faciliteiten in huis gehaald om de cleanliness hiervan te meten en te waarborgen.

  Certificate medical parts “Clean to Line”
 • Precisiebeurs 2013

  Datum: December 2013

  De Precisie beurs 2013 ligt weer achter ons. De beurs is zeer goed bezocht met veel nieuwe en bestaande contacten.

  Precisiebeurs 2013
 • Precisiebeurs

  Datum: November 2013

  De precisiebeurs 2013, op 3 & 4 december in de koningshof is weer een feit. Kom ons bezoeken op stand 156 onder het genot van een kop koffie.

  Precisiebeurs
 • T&Q Lab.

  Datum: November 2013

  In November is er gestart met de bouw van een T&Q Lab(Test & Qualificatie ruimte) binnen Bakker Fijnmetaal. In deze nieuwe ruimte bevindt zich tevens het fijnmechanisch bankwerken.

  T&Q Lab.
 • Hermle C22U 5-assige freesmachine

  Datum: Juli 2013

  Nieuwe Hermle C22U geinstalleerd. Deze 5 assige freesmachine met een uitgebreid gereedschapsmagazijn is geconditioneerd geplaatst en is klaar voor de toekomstige vraag van precisieonderdelen.

  Hermle C22U 5-assige freesmachine
 • Nieuwe Website

  Datum: Mei - Juli 2013

  Nieuwe website.

  Nieuwe Website
 • Manager Operations

  Datum: Mei 2013

  Rob Veldman treed in dienst als Manager Operations.

 • CAD-CAM ruimte

  Datum: April 2013

  CAD-CAM ruimte in de fabriek waaruit centraal vanuit de freesmachine groep kan worden geprogrammeerd.

  CAD-CAM ruimte
 • MKG ERP

  Datum: December 2012- Mei 2013

  Implementatie nieuw herzien ERP pakket. Uit strategisch oogpunt is het pakket volledig opnieuw ingericht.

  MKG ERP
onderdeel_van